Tävlingar

Kinnekulle Raceweek, 29-1/7

Torsdag:
 
vi åkte mot kinne kulle vid 5 tiden på morgonen då bilen hadde blivigt helt klar me dekaler o spakel.
en 4 timmar lång bilresa från stigtomta till kinnekulle´ring.
vi kom till ett blött kinnekulle som låg i massor av vatten o började lasta ur bilen o tältet.
han precis få ihop allt sen var det dags för tränings pass 1,
Började försiktigt o kände hur de va o köra på blött, (hadde aldrig gjort det förut)
det va halt men ganska kul,jag ökade farten destu länre passet gick o kom in på en bra tid.

tränigspas 2:lika blött under hela träningen o även denna gång me bra varvtider.'

Fredag:

nu på morgen var de en sista träning innan kvalen skulle börja.                                               tränigen var på blött underlag så tog det lagom försiktigt så att jag klara mig på banan,                visade sig också vara helt okej varvtider, och vu såg fram imot kvalet.

Kval: kvalet började blött men blev upptorkande fram mot mitten av heatet. Jag trivdes bra på det bötare väglaget, Jag låg på en femte plats tills de började torka upp o jag överkörde däcken. Slutade ändå på en nionde plats. Vilket leder till att jag fick starta niaa i race 1.

Lördag:

Race 1. Racet började på en upptorkande banna. jag gjorde en okej start o tog mig upp till en åttonde plats men sen tappade jag mer o mer längre loppet gick. jag tappade mycket o gick imål på en elfte platts. Jag hadde jätte dåliga varvtider o fick starta tretonde i Race 2

Söndag:

Race 2. startade på min trettonde start ruta, gjorde en bra start trotts att jag inte såg start ljusen. jag tog 3 plaseringar redan in i första kurvan o låg då på en tionde plats. Jag fortsatte kämpa framåt i fältet o hadde kommit upp till en sjunde plats då jag skulle köra om en kille, jag ligger då på innern o han styr in så jag också va tvingen till det, det slutade jag bilen studsade till på inner curbsen och tappade bakändan. Jag fick til backa bilen men då fortsatte den om andra hållet i stället o jag hamnade ute på rally cross banan på kinnekulle ring. kom ut som femtonde bil o låg ett halvt varv efter alla andra men jag kämpade o gav inte upp. efer tre varv var jag ikapp dom längst bak i fälltet. låg bakom ett varv och kom vi ut på rackan så körde jag om en under bron o sen gjorde jag en sen inbromsning för att kunna ta en till i kvarnen kurvan och jag lyckades klämma mig förbi. sedan forsatte kampen frammåt och jag tog ikapp på killarna framför och efter några var var jag där o körde om. Jag vart nöjd med racet fast lite sur efter misstaget. slutade även elva i det här racet och nu ligger jag på en nionde plats i totalen.

 Fler bilder i albumet!!!

 

 

 

KInnekulle race helg 2. 28-30 /5

Warm up: känndes bra och jag såg att mina tider hängde med större delen utav alla clio,s på banan och jag blev mer taggad till fortsättningen på dagen.

Kval: Jag körde på bra i början och värmde däcken och hann sätta några snabba varv. Jag kände att det var snabba   tider på gång i detta kval. jag ökade tempot mer och mer under hela kvalet. När det var 7 minuter kvar kände jag att bilen började skaka och bromsen blev "svampig" Jag körde direkt in i depån för att undersöka vad felet var, den indre hjulmuttern som hade släppt och skavft mot spindeln på bilen.jag fick avbryta kvalet redan då fast men en 9,e tid som senare blev min startpoition i racet.

Race1: Jag startade på min 9,e start ruta och gjorde en riktigt bra start och tog 2 plaseringar direkt.racet forsatte och killen bakom låg på fast jag hade honom under kontrol och hölt en jämn lucka till honom. Det vat ett tuft och roligt race,jag lyckades hålla honom bakom mig hela racet trots några små misstag.

Söndag

Warm up: Samma sak som på lördagen var det upp tidigt, på warm up, en gick det bra och jag hade farten i bilen och det sytes även på tiderna jag fick, jag låg kvar på min 7,e plats.

Race 2: Jag var riktigt taggad inför detta race och kände mig snabb, vi åkte ut på formations varvet där jag bara kom iväg 1/4 av banans längd sen började bilen och krångla, jag fick ingen drivning framåt trotts att jag fick i växlarna varvade bara bilen... jag stanade och fick bokseras in i depån, jag vart verkligen besviken..

Jag gick upp i tornet och kollade på det riktigt spännande racet och jag såg hur tajt det va, jag vart verkligen sugen på och va med och  fightas mot dom där ute.

Det vart en rolig helg trotts alla problem. jag får ta med mig det bra och glömma det dåliga och gå vidare mot nästa race på kinnekulle ring den 2-4 Juli.

 

Premiären i karlskoga 1-2/5

Jag är helnöjd med min racing insats i min första tävling.

På warm up:en Jag tog det lugnt och kände både på banan och bilen. vart hyfsat bra resultat men kände att jag kunde göra mycket mer.

Kval: Det gick inte så bra jag fick inte till det alls, jag kom in på en 11 plats tidsmässigt men efter det kom jag på vilket det största felet var, jag hade kört på en förhög växel genom sista kurvan ut på rak och tappade massor!!

Race 1: Jag startade på min 11 start ruta och gjorde en bra start, men dom framför hade inte sett ljusen så jag fick backa av lite men tog båda två in i första kurvan. sedan flöt racet på och jag kämpade hårt, efter några varv var jag nära en förare som jag försökte köra om i slutet av rakan , men bromsade dock på mig lite, jag kom senare ikapp igen och lyckades köra om henne. jag slutade som 9,a i det racet!

Race 2: Det här racet kände jag mig riktigt taggad till och kände bra vibbar. jag startade på min 9,onde startruta som jag hade kört mig till på första racet, jag gjorde en riktigt bra start och hamnade mellan dom två bilarna framför mig, och jag tog en plats i utgången, dock min tidiga inbrommsning. Sedan så jagade jag en kille i par tre varv som jag sedan körde om p.g.a att han körde av uppe i "esset" ,efter det låg jag på en stabil 7:e plats. Sedan så körde jag några varv innan jag kände att tvåans växel hoppade ur, jag tappade mycket tid på det och killen bakom kom ikapp och körde om, senare lärde jag mig hantera problemet ganska bra men tappade fortfarande tid, killen bakom kom ikapp och vi hade ett riktigt tajt och spännande race och bytte platser 1-2 gånger per varv och det fortsatte så i många varv.  sen ökade problemen för mig och killen drog ifrån när det var 2 varv kvar till mål. men jag slutade även på en nionde plats i detta race, Jag är nöjd med helgen och resultaten, jag kände att jag hade farten och hängde med förarna som kört i par-tre säsonger innan mig, Nu blickar vi framåt mot nästa race på kinnekulle!

1rj100502-020.jpg

 

 

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.
rasmus juteryd